De vegan nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
5 stuk(s)
Vegetarische nuggets
125 gram
Gekookte rode bieten
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Pikante uienchutney
20 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de rode ui in halve ringen.
Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.
Verhit 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in parten. Verhit daarna de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de appelparten 1 - 2 minuten per kant.
Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat de appel niet aan de pan blijft kleven.
Meng in een saladekom: de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.