Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney

De vegan nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

5 piece

Vegan nuggets

125 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Apple

20 g

Onion chutney

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories901 kcal
Energy (kJ)3771 kJ
Fat49 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate90 g
Sugar31 g
Dietary Fiber16.9 g
Protein16 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de rode ui in halve ringen.

Uien bakken
2

Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

Nuggets en appel bakken
3

Verhit 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in parten. Verhit daarna de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de appelparten 1 - 2 minuten per kant.

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat de appel niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4

Meng in een saladekom: de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.