Vegetarisch gehackt en croûte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisch gehackt en croûte

Vegetarisch gehackt en croûte

met portobello en cranberrychutney

Als kers op de taart verwen je iedereen met dit heuse spektakelstuk en vul je de tafel met lekkere bijgerechten.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Walnoten
Soja
Gerst
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

65 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Sjalot

20 gram

Cranberrychutney

1 takje(s)

Verse rozemarijn

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Vegetarisch gehakt

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

3.75 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2749 kJ
Vetten50.1 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten36.9 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels3.5 g
Eiwitten10.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Staafmixer
Koekenpan
Garde
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Walnoten roosteren
1

Snijd de knoflook grof. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Snipper de sjalot. Snijd de portobello in blokjes. Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin.

Vulling voorbereiden
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, de walnoten, portobello, knoflook, sjalot, sojasaus, gedroogde tijm, de helft van de rozemarijn en 3/4 van het vegetarische gehackt toe aan een grote kom (zie Tip 1). Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een grof geheel (zie Tip 2). Voeg het overige vegetarische gehackt toe en meng goed door. Tip 1: Rozemarijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de rozemarijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed. Tip 2: Past niet alles in de kom? Blend het geheel dan in delen.

Tip: Tip 1: Rozemarijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de rozemarijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Tip 2: Past niet alles in de kom? Blend het geheel dan in delen.

Jus maken
3

Snipper de ui. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Blus af met per persoon: 50 ml bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng de jus op smaak met de worcestershiresaus, 1/2 tl mosterd per persoon en peper. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg eventueel wat extra water toe als je de jus te dik vindt. Voeg vlak voor serveren nog 1/2 el koude roomboter per persoon toe. Roer goed door met een garde.

Tip: Voeg eventueel wat extra water toe als je de jus te dik vindt.

Bladerdeeg snijden
4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel.

Bladerdeeg vullen
5

Smeer in het midden van het bladerdeeg een strook cranberrychutney. Houd de helft van de cranberrychutney apart voor de garnering. Leg de vegetarische gehacktvulling op de strook met chutney. Vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Besmeer de bovenkant met het overige eigeel van het dessert. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 30 minuten in de oven.

Serveren
6

Haal het gevulde bladerdeeg uit de oven, leg op een mooie snijplank en garneer met de overige rozemarijn en cranberrychutney. Serveer de sinaasappelpartjes en de jus ernaast.