Als kers op de taart verwen je iedereen met dit heuse spektakelstuk en vul je de tafel met lekkere bijgerechten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains Gluten, Wheat May be present Milk)
20 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
65 g
Chestnut mushrooms
1 piece
Garlic
¼ piece
Shallot
20 g
Cranberry chutney
1 sprig
Fresh rosemary
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
50 g
Vegetarian mince
⅓ sachet(s)
Dried thyme
½ piece
Onion
3.75 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
15 g
Butter
(Contains Milk)
½ teaspoon
Mustard
1 teaspoon
Balsamic vinegar
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
Snijd de knoflook grof. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Snipper de sjalot. Snijd de portobello in blokjes. Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin.
Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, de walnoten, portobello, knoflook, sjalot, sojasaus, gedroogde tijm, de helft van de rozemarijn en 3/4 van het vegetarische gehackt toe aan een grote kom (zie Tip 1). Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een grof geheel (zie Tip 2). Voeg het overige vegetarische gehackt toe en meng goed door. Tip 1: Rozemarijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de rozemarijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed. Tip 2: Past niet alles in de kom? Blend het geheel dan in delen.
Tip: Tip 1: Rozemarijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de rozemarijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.
Tip 2: Past niet alles in de kom? Blend het geheel dan in delen.
Snipper de ui. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Blus af met per persoon: 50 ml bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng de jus op smaak met de worcestershiresaus, 1/2 tl mosterd per persoon en peper. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg eventueel wat extra water toe als je de jus te dik vindt. Voeg vlak voor serveren nog 1/2 el koude roomboter per persoon toe. Roer goed door met een garde.
Tip: Voeg eventueel wat extra water toe als je de jus te dik vindt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel.
Smeer in het midden van het bladerdeeg een strook cranberrychutney. Houd de helft van de cranberrychutney apart voor de garnering. Leg de vegetarische gehacktvulling op de strook met chutney. Vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Besmeer de bovenkant met het overige eigeel van het dessert. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 30 minuten in de oven.
Haal het gevulde bladerdeeg uit de oven, leg op een mooie snijplank en garneer met de overige rozemarijn en cranberrychutney. Serveer de sinaasappelpartjes en de jus ernaast.