Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

met peterseliewortel, kastanjechampignons en aardappelpuree

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Peterseliewortel

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

40 gram

Cranberrychutney

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

10 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

5 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Rodewijnazijn

1 tl

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)572 kcal
Energie (kJ)2392 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers25 g
Vezels13.2 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Was de peterseliewortel grondig en snijd in blokjes van 1/2 - 1 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 250 gram groente. Dat maakt deze maaltijd rijk aan vezels en vitamine C. Wist je dat 50% van de vitamine C afkomstig is van de peterseliewortel?

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere pan met deksel. Bak de knoflook, sjalot, peterseliewortel en champignons 3 - 4 minuten aan en bak in de laatste minuut 1 tl bloem per persoon mee. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Stoven
3

Voeg de tomatenpuree en cranberrychutney toe aan de pan met groenten, roer goed door en bak 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 el rodewijnazijn en 125 ml groentebouillon toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 18 - 22 minuten zachtjes stoven. Haal halverwege het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de geraspte pecorino toe en per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Kruiden verwijderen
5

Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de stoof. Roer goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de stoof erop.