Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

met peterseliewortel, kastanjechampignons en aardappelpuree

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Extra Veggies
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

125 g

Chestnut mushrooms

100 g

Parsley root

1 piece

Shallot

1 piece

Garlic

¼

Tomato paste

40 g

Cranberry chutney

5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

1 piece

Bay leaf

10 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 teaspoon

Flour

Nutrition Values

Calories572 kcal
Energy (kJ)2392 kJ
Fat19 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate80 g
Sugar25 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein18 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Was de peterseliewortel grondig en snijd in blokjes van 1/2 - 1 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 250 gram groente. Dat maakt deze maaltijd rijk aan vezels en vitamine C. Wist je dat 50% van de vitamine C afkomstig is van de peterseliewortel?

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere pan met deksel. Bak de knoflook, sjalot, peterseliewortel en champignons 3 - 4 minuten aan en bak in de laatste minuut 1 tl bloem per persoon mee. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Stoven
3

Voeg de tomatenpuree en cranberrychutney toe aan de pan met groenten, roer goed door en bak 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 el rodewijnazijn en 125 ml groentebouillon toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 18 - 22 minuten zachtjes stoven. Haal halverwege het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de geraspte pecorino toe en per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Kruiden verwijderen
5

Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de stoof. Roer goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de stoof erop.