Vegetarische burger met honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische burger met honing-mosterdsaus

Vegetarische burger met honing-mosterdsaus

met gekaramelliseerde ui en frisse salade

Je serveert dit gerecht met een vegan hamburger. Deze burger smaakt net zo lekker als echt vlees, maar is 100% plantaardig!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Vegan burger

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3683 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten99.2 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten31.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele slablaadjes apart voor op de burger. Snijd de overige sla grof.

Ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker toe. Meng goed en bak nog 2 - 3 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 3/4 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de appel en fijngesneden sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Vegetarische burger bakken
5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de burger 4 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.

Serveren
6

Snijd de hamburgerbol open en besmeer met de honing-mosterdsaus. Beleg met de achtergehouden slablaadjes, de vegetarische burger en de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en krieltjes ernaast.