Je serveert dit gerecht met een vegan hamburger. Deze burger smaakt net zo lekker als echt vlees, maar is 100% plantaardig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)
20 g
Honey-mustard dressing
(Contains Mustard)
½ piece
Apple
½ piece
Onion
1 piece
Vegan burger
(Contains Wheat, Barley May be present Mustard, Soy)
½ head
Butter lettuce
¾ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
¼ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele slablaadjes apart voor op de burger. Snijd de overige sla grof.
Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker toe. Meng goed en bak nog 2 - 3 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng in een saladekom per persoon: 3/4 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de appel en fijngesneden sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de burger 4 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
Snijd de hamburgerbol open en besmeer met de honing-mosterdsaus. Beleg met de achtergehouden slablaadjes, de vegetarische burger en de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en krieltjes ernaast.