Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten Noten, Eieren, Gluten)
20 gram
Rucola en veldsla
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
2 ml
Extra vierge olijfolie met truffelaroma
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Vegan burger
(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Soja)
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier of een schone doek. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing in de saladekom.
Meng in een kleine kom de mayonaise, de benodigde hoeveelheid truffelolie en 1/2 tl honing per persoon (zie Tip). Eten er kinderen mee? Houd dan eventueel wat mayonaise apart of voeg minder truffelolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Meng per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt en eventueel wat truffelolie. Ook kun je de aardappelen halveren. De overige aardappelen, mayonaise en truffelolie kun je bij een andere maaltijd deze week serveren, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten.
Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar bewaar de groenten in de pan zodat ze niet teveel afkoelen.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegan burger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste 2 minuten de geraspte kaas over de burgers en laat smelten met het deksel op de pan.
Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Beleg elk broodje met een vegan burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer met de aardappeltjes uit de oven, de salade en de overige gebakken ui en champignons. Zet de overige truffelmayonaise apart op tafel.