Vegetarische burger met truffelmayonaise
Vegetarische burger met truffelmayonaise

Vegetarische burger met truffelmayonaise

met aardappeltjes uit de oven en salade

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Sesame
Milk
Lupine
Wheat
Mustard
Egg
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Milk, Lupine, Wheat May be present Tree nuts, Egg, Gluten)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

2 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

1 piece

Vegan burger

(Contains Wheat, Barley May be present Mustard, Soy)

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories966 kcal
Energy (kJ)4041 kJ
Fat52.1 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate78.3 g
Sugar12 g
Dietary Fiber15.1 g
Protein37.1 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier of een schone doek. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing in de saladekom.

Truffelmayonaise maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise, de benodigde hoeveelheid truffelolie en 1/2 tl honing per persoon (zie Tip). Eten er kinderen mee? Houd dan eventueel wat mayonaise apart of voeg minder truffelolie toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Meng per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt en eventueel wat truffelolie. Ook kun je de aardappelen halveren. De overige aardappelen, mayonaise en truffelolie kun je bij een andere maaltijd deze week serveren, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten.

Groenten bakken
4

Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar bewaar de groenten in de pan zodat ze niet teveel afkoelen.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Burger bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegan burger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste 2 minuten de geraspte kaas over de burgers en laat smelten met het deksel op de pan.

Serveren
6

Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Beleg elk broodje met een vegan burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer met de aardappeltjes uit de oven, de salade en de overige gebakken ui en champignons. Zet de overige truffelmayonaise apart op tafel.