Vegetarische burger op Italiaanse wijze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische burger op Italiaanse wijze

Vegetarische burger op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Deze week geniet jij van de vegetarische burger van De Vegetarische Slager op Italiaanse wijze! Met een structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch. Wie wil dat nou niet?

Labels:
Familie
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Witte ciabatta

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

7.5 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Mc2 Burger van De Vegetarische Slager

15 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Olijfolie

⅓ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)763 kcal
Energie (kJ)3192 kJ
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten90.8 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels12.3 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de overige rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper.

Hamburger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de rode uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd het broodje open en smeer de basilicumcrème op het broodje. Leg de burger op het broodje, besmeer met 3 el tomatensalsa per persoon en werk af met wat van de gemengde sla naar smaak.

Serveren
6

Meng de overige salade met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.