Vegetarische burger op Italiaanse wijze
Vegetarische burger op Italiaanse wijze

Vegetarische burger op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Deze week geniet jij van de vegetarische burger van De Vegetarische Slager op Italiaanse wijze! Met een structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch. Wie wil dat nou niet?

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

White ciabatta

2 piece

Tomato

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

7.5 milliliters

Basil crème

1 piece

Veggie burger from The Vegetarian Butcher

15 g

Grated mature cheese

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

⅓ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories763 kcal
Energy (kJ)3192 kJ
Fat29.1 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate90.8 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein30.2 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de overige rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper.

Hamburger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de rode uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd het broodje open en smeer de basilicumcrème op het broodje. Leg de burger op het broodje, besmeer met 3 el tomatensalsa per persoon en werk af met wat van de gemengde sla naar smaak.

Serveren
6

Meng de overige salade met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.