Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

met little gem, walnootstukjes en crema di balsamico

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

1 stuk(s)

Little gem

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

10 gram

Walnootstukjes

5 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)673 kcal
Energie (kJ)2815 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Couscous bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous na 10 minuten door met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
2

Meng in een ovenschaal per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el olijfolie, 1/2 el honing, peper en zout. Meng de gesneden ui en cherrytomaten met de dressing. Leg de geitenkaas in het midden van de ovenschaal, besprenkel met 1/2 el honing per persoon en rooster 12 - 14 minuten in de oven. Haal 2 blaadjes per persoon van de little gem en houd apart. Snijd de overige little gem grof.

Walnoten roosteren
3

Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd vervolgens de bladpeterselie, de munt en het basilicum fijn. Meng de little gem, geroosterde ui, tomaat, verse kruiden en olijfolie met citroen door de couscous. Voeg het vocht uit de ovenschaal toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de couscoussalade over diepe borden. Zet op ieder bord twee blaadjes little gem rechtop aan de zijkant. Serveer met 1/2 plak geitenkaas per persoon. Garneer met de crema di balsamico en de walnootstukjes.

Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.