Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
1 piece
Little gem
65 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Red onion
50 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
4 milliliters
Crema di balsamico
(Contains Sulphites)
10 g
Chopped walnuts
5 g
Fresh basil, flat leaf parsley & mint
4 milliliters
Lemon-infused olive oil
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous na 10 minuten door met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een ovenschaal per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el olijfolie, 1/2 el honing, peper en zout. Meng de gesneden ui en cherrytomaten met de dressing. Leg de geitenkaas in het midden van de ovenschaal, besprenkel met 1/2 el honing per persoon en rooster 12 - 14 minuten in de oven. Haal 2 blaadjes per persoon van de little gem en houd apart. Snijd de overige little gem grof.
Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd vervolgens de bladpeterselie, de munt en het basilicum fijn. Meng de little gem, geroosterde ui, tomaat, verse kruiden en olijfolie met citroen door de couscous. Voeg het vocht uit de ovenschaal toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over diepe borden. Zet op ieder bord twee blaadjes little gem rechtop aan de zijkant. Serveer met 1/2 plak geitenkaas per persoon. Garneer met de crema di balsamico en de walnootstukjes.
Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.