Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

met erwten en wortelen

De vegetarische kaasschnitzel in dit recept is gemaakt op basis van tarwe. Doordat het korstje is gemaakt van cornflakes, is de schnitzel extra knapperig!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

250 gram

Voorgegaarde opbakaardappelen

130 gram

Doperwten in blik

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

0.99 tl

Paprikapoeder

10 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)896 kcal
Energie (kJ)3747 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers5 g
Vezels14.6 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Vergiet
Koekenpan met deksel
Rasp
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Was of schil de wortel. Halveer de wortel en snijd iedere helft nogmaals in de lengte. Snijd vervolgens de wortelkwarten in kleine stukjes. Laat de erwten uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevat het evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, dat verklaart ook waarom een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Bak ze vervolgens 5 min zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng op het einde 1 tl paprikapoeder per persoon door de gebakken aardappelen.

Groenten en kaasschnitzel bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 minuut. Voeg de wortelstukjes en 1 el water per persoon toe en stoof deze 7 - 8 minuten. Voeg de erwten toe en bak nog 3 minuten mee. Rasp er 1 mespuntje nootmuskaat per persoon doorheen en breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de vegetarische kaasschnitzel 6 - 8 minuten rondom bruin.

Serveren
4

Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer de wortels en erwten hierbij. Leg op elk bord een vegetarische kaasschnitzel. Serveer met de mayonaise.