Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen
Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

met erwten en wortelen

De vegetarische kaasschnitzel in dit recept is gemaakt op basis van tarwe. Doordat het korstje is gemaakt van cornflakes, is de schnitzel extra knapperig!

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veggie cheese schnitzel

250 g

Pre-cooked baking potatoes

130 g

Canned peas

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

0.99 teaspoon

Ground paprika

10 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories896 kcal
Energy (kJ)3747 kJ
Fat52 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate82 g
Sugar5 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein20 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Fryingpan with lid
Grater
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Was of schil de wortel. Halveer de wortel en snijd iedere helft nogmaals in de lengte. Snijd vervolgens de wortelkwarten in kleine stukjes. Laat de erwten uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevat het evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, dat verklaart ook waarom een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Bak ze vervolgens 5 min zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng op het einde 1 tl paprikapoeder per persoon door de gebakken aardappelen.

Groenten en kaasschnitzel bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 minuut. Voeg de wortelstukjes en 1 el water per persoon toe en stoof deze 7 - 8 minuten. Voeg de erwten toe en bak nog 3 minuten mee. Rasp er 1 mespuntje nootmuskaat per persoon doorheen en breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de vegetarische kaasschnitzel 6 - 8 minuten rondom bruin.

Serveren
4

Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer de wortels en erwten hierbij. Leg op elk bord een vegetarische kaasschnitzel. Serveer met de mayonaise.