De vegetarische kaasschnitzel in dit recept is gemaakt op basis van tarwe. Doordat het korstje is gemaakt van cornflakes, is de schnitzel extra knapperig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Veggie cheese schnitzel
250 g
Pre-cooked baking potatoes
130 g
Canned peas
½ piece
Onion
1 piece
Carrot
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
0.99 teaspoon
Ground paprika
10 pinch
Nutmeg
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui. Was of schil de wortel. Halveer de wortel en snijd iedere helft nogmaals in de lengte. Snijd vervolgens de wortelkwarten in kleine stukjes. Laat de erwten uitlekken in een vergiet.
Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevat het evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, dat verklaart ook waarom een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Bak ze vervolgens 5 min zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng op het einde 1 tl paprikapoeder per persoon door de gebakken aardappelen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 minuut. Voeg de wortelstukjes en 1 el water per persoon toe en stoof deze 7 - 8 minuten. Voeg de erwten toe en bak nog 3 minuten mee. Rasp er 1 mespuntje nootmuskaat per persoon doorheen en breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de vegetarische kaasschnitzel 6 - 8 minuten rondom bruin.
Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer de wortels en erwten hierbij. Leg op elk bord een vegetarische kaasschnitzel. Serveer met de mayonaise.