De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Appel
½ zakje(s)
Gele currykruiden
125 ml
Kokosmelk
75 gram
Basmatirijst
80 gram
Vegetarische kipstukjes
½ stuk(s)
Paksoi
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 ml
Water
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
Tip: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen.
Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.
Breng ruim water aan de kook, met 1/2 bouillonblokje per persoon, in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd zowel het witte als het groene gedeelte in de breedte in repen. Bak de paksoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de paksoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst met paksoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.