Vegetarische kipcurry met rijst
Vegetarische kipcurry met rijst

Vegetarische kipcurry met rijst

met appel, paksoi en kokosmelk

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ piece

Apple

½ sachet(s)

Yellow curry spices

125 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

80 g

Veggie chicken pieces

½ piece

Pak choi

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 milliliters

Water

Nutrition Values

Calories838 kcal
Energy (kJ)3507 kJ
Fat41 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate84 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein29 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Tip: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen.

Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.

Rijst koken
3

Breng ruim water aan de kook, met 1/2 bouillonblokje per persoon, in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vegetarische kip bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Paksoi bereiden
5

Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd zowel het witte als het groene gedeelte in de breedte in repen. Bak de paksoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de paksoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst met paksoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.