Vegetarische lasagne met courgette en spinazie
Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

met zelfgemaakte roomsaus

Dit vegetarische gerecht bestaat uit verse lasagnebladen, courgette en spinazie. De verse oregano en grana padano geven hem smaak. Je zult het gehakt niet missen!

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh oregano

100 g

Spinach

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

100 g

Fresh lasagne sheets

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories862 kcal
Energy (kJ)3607 kJ
Fat49 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate75 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Wok or sautépan
Whisk
Wok or sautépan
Oven Dish

Cooking Steps

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Bakken en voorbereiden
2

Meng in een kom de courgette met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.

Roux maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.

Tip: Bij een roux is het belangrijk dat de hoeveelheden kloppen: 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg ten slotte de kookroom, ⅓ van de grana padano, peper en zout toe. Kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat voor jouw ovenschaal.

Tip: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Ovenschaal vullen
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna een paar courgetteplakken op de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano-vlokken. Bak 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.