De paella krijgt zijn gele kleur door geelwortelpoeder, ook wel kurkuma genoemd. Samen met de rode paprika geeft dat het gerecht een veel kleur. Rood en geel zijn de kleuren van de vlag van Spanje, het land waar paella vandaan komt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½
Ui
½
Rode paprika
1
Knoflookteen
150
Snijbonen
1
Gemalen kurkuma
85
Basmatirijst
1
Ei
(Bevat Eieren)
375
Groentebouillon
1
Olijfolie
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes en snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 cm.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en snijbonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 15 minuten op laag vuur gaar. Voeg na 5 minuten de rode paprika toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.
Verdeel de rijst over de borden. Leg op elk bord een ei.