Vegetarische paella met een eitje
Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen

De paella krijgt zijn gele kleur door geelwortelpoeder, ook wel kurkuma genoemd. Samen met de rode paprika geeft dat het gerecht een veel kleur. Rood en geel zijn de kleuren van de vlag van Spanje, het land waar paella vandaan komt!

Allergens:
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½

Ui

½

Rode paprika

1

Knoflookteen

150

Snijbonen

1

Gemalen kurkuma

85

Basmatirijst

1

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

375

Groentebouillon

1

Olijfolie

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2188 kJ
Calories523 kcal
Fat15 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate76 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein15 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijd de rode paprika in blokjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes en snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 cm.

Voeg de rijst toe en bak mee.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de rode paprika toe.
3

Voeg de bouillon en snijbonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 15 minuten op laag vuur gaar. Voeg na 5 minuten de rode paprika toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de rijst over de borden. Leg op elk bord een ei.