Vegetarische pasta stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas

Het leukste ingredient in dit gerecht is de worcestershiresaus! Kan jij de naam juist uitspreken?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

250 gram

Kastanjechampignons

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

50 gram

Biologische crème fraîche

3.75 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

5 gram

Verse dragon, krulpeterselie en tijm

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)762 kcal
Energie (kJ)3187 kJ
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten76.2 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels8.4 g
Eiwitten25.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Pasta koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, champignons, de helft van de verse kruiden en 3/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon 5 - 7 minuten. Voeg de tomatenpuree en worcestershiresaus toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en per persoon: 1 tl mosterd en 25 ml kookvocht van de pasta door het geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De smaak van gerookt paprikapoeder, dragon en worcestershiresaus kan overheersend zijn. Houd je daar niet van? Gebruik dan wat minder van elk.

Serveren
4

Meng de casarecce door de saus. Verdeel de pasta stroganoff over de borden en serveer met de geraspte kaas. Garneer eventueel met de overgebleven verse kruiden.