Het leukste ingredient in dit gerecht is de worcestershiresaus! Kan jij de naam juist uitspreken?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
¼
Tomato paste
250 g
Chestnut mushrooms
¾ teaspoon
Smoked paprika
50 g
Organic crème fraîche
3.75 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
5 g
Fresh tarragon, curly parley & thyme
90 g
Casarecce
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
25 g
Grated mature cheese
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, champignons, de helft van de verse kruiden en 3/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon 5 - 7 minuten. Voeg de tomatenpuree en worcestershiresaus toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en per persoon: 1 tl mosterd en 25 ml kookvocht van de pasta door het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De smaak van gerookt paprikapoeder, dragon en worcestershiresaus kan overheersend zijn. Houd je daar niet van? Gebruik dan wat minder van elk.
Meng de casarecce door de saus. Verdeel de pasta stroganoff over de borden en serveer met de geraspte kaas. Garneer eventueel met de overgebleven verse kruiden.