Vegetarische pasta stroganoff
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas

Het leukste ingredient in dit gerecht is de worcestershiresaus! Kan jij de naam juist uitspreken?

Tags:
Veggie
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼

Tomato paste

250 g

Chestnut mushrooms

¾ teaspoon

Smoked paprika

50 g

Organic crème fraîche

3.75 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

5 g

Fresh tarragon, curly parley & thyme

90 g

Casarecce

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories762 kcal
Energy (kJ)3187 kJ
Fat37.8 g
Saturated Fat23.2 g
Carbohydrate76.2 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein25.3 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Pasta koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, champignons, de helft van de verse kruiden en 3/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon 5 - 7 minuten. Voeg de tomatenpuree en worcestershiresaus toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en per persoon: 1 tl mosterd en 25 ml kookvocht van de pasta door het geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De smaak van gerookt paprikapoeder, dragon en worcestershiresaus kan overheersend zijn. Houd je daar niet van? Gebruik dan wat minder van elk.

Serveren
4

Meng de casarecce door de saus. Verdeel de pasta stroganoff over de borden en serveer met de geraspte kaas. Garneer eventueel met de overgebleven verse kruiden.