Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Knolselderijblokjes
(Bevat Selderij)
65 gram
Kastanjechampignons
½ zakje(s)
BBQ-rub
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Laurierblad
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
Voeg de champignons, knolselderij en BBQ rub toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten. Voeg per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.
Verkruimel 1/4 boullionblokje per persoon boven de pan. Voeg het laurierblad, het rozemarijntakje, de sojasaus en 100 ml water per persoon toe (zie Tip). Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat, onafgedekt, 4 - 5 minuten inkoken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Haal het laurierblad en het rozemarijntakje uit de ragout. Verdeel de ragout over een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Verdeel de pastei over diepe borden.