Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
150 g
Celeriac cubes
(Contains Celery)
65 g
Chestnut mushrooms
½ sachet(s)
BBQ spice rub
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sprig
Fresh rosemary
1 piece
Bay leaf
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
1 tablespoon
Flour
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
Voeg de champignons, knolselderij en BBQ rub toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten. Voeg per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.
Verkruimel 1/4 boullionblokje per persoon boven de pan. Voeg het laurierblad, het rozemarijntakje, de sojasaus en 100 ml water per persoon toe (zie Tip). Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat, onafgedekt, 4 - 5 minuten inkoken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Haal het laurierblad en het rozemarijntakje uit de ragout. Verdeel de ragout over een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Verdeel de pastei over diepe borden.