Er zit voor de eerste keer een vegetarische schnitzel in je box. Deze is gemaakt op basis van favabonen. Dit zijn gedroogde tuinbonen die je terugvindt in keukens over de hele wereld. Zo worden ze in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten als ontbijt. De bonen zitten boordevol eiwitten en vezels en zijn een goede bron van onder andere ijzer en vitamine B1. Daardoor zijn ze erg voedzaam en geschikt als vleesvervanger.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Eieren, Gluten Kan bevatten Mosterd)
10 gram
Kappertjes
20 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventueel de grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in parten. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.
Meng in een grote saladekom per persoon 1/2 el citroensap met de extra vierge olijfolie, de honing, de mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische schnitzel 3 – 4 minuten per kant of totdat de schnitzel goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 – 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.
Schep de peterseliekrieltjes op de borden. Leg de vegetarische schnitzel ernaast en leg op elke schnitzel een citroenpartje. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de rest van de peterselie. Serveer met de mayonaise.