Vegetarische schnitzel met peterseliekrieltjes
Vegetarische schnitzel met peterseliekrieltjes

Vegetarische schnitzel met peterseliekrieltjes

met kappertjes en tomaat-komkommersalade

Er zit voor de eerste keer een vegetarische schnitzel in je box. Deze is gemaakt op basis van favabonen. Dit zijn gedroogde tuinbonen die je terugvindt in keukens over de hele wereld. Zo worden ze in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten als ontbijt. De bonen zitten boordevol eiwitten en vezels en zijn een goede bron van onder andere ijzer en vitamine B1. Daardoor zijn ze erg voedzaam en geschikt als vleesvervanger.

Allergens:
Egg
Gluten
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Pruimtomaat

½ unit

Tomaat

¼ unit

Rode ui

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Knoflookteen

⅓ unit

Citroen

1 unit

Vegetarische schnitzel

(Contains Egg, Gluten May be present Mustard)

10 g

Kappertjes

20 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3573 kJ
Calories854 kcal
Fat54 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate65 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventueel de grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in parten. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.

Salade maken
3

Meng in een grote saladekom per persoon 1/2 el citroensap met de extra vierge olijfolie, de honing, de mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat, pruimtomaat en rode ui toe en meng goed.

Schnitzel bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische schnitzel 3 – 4 minuten per kant of totdat de schnitzel goudbruin en krokant is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Krieltjes bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 – 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Schep de peterseliekrieltjes op de borden. Leg de vegetarische schnitzel ernaast en leg op elke schnitzel een citroenpartje. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de rest van de peterselie. Serveer met de mayonaise.