Vegetarische schnitzel Parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel Parmigiana

Vegetarische schnitzel Parmigiana

met spaghetti en salade

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Tomaat

90 gram

Spaghetti

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)960 kcal
Energie (kJ)4016 kJ
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten103.9 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels11 g
Eiwitten37.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Ovenschaal
Rasp
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. Gebruik ook de helft van de parmigiano reggiano. De overige pasta en kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus bereiden
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de passata toe met per persoon: 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Schnitzel bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 2 - 3 minuten per kant. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
  • Leg de schnitzel in een ovenschaal, verdeel de helft van de tomatensaus erover en strooi de parmigiano reggiano erover. Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Meng de overige tomatensaus met de spaghetti.
  • Snijd de tomaat in blokjes en meng in een saladekom met de rucola en veldsla. Meng de salade met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de schnitzel bovenop de spaghetti.
  • Scheur het basilicum en garneer de schnitzel ermee.
  • Serveer met de salade ernaast.