Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de Worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Paprikareepjes
¼
Tomatenpuree
125 gram
Kastanjechampignons
¾ tl
Paprikapoeder
85 gram
Witte langgraanrijst
50 gram
Biologische crème fraîche
3.75 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
5 gram
Verse krulpeterselie
1 tl
Mosterd
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Bloem
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Rodewijnazijn
Bereid 75 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, paprikareepjes en champignons 6 - 8 minuten met het paprikapoeder. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Voeg de tomatenpuree en worcestershiresaus toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut. Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon door het geheel. Laat 3 - 4 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Hak de bladpeterselie grof. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten over de rijst en garneer met de peterselie.