Vegetarische stroganoff met rijst
Vegetarische stroganoff met rijst

Vegetarische stroganoff met rijst

met paprika en champignons

Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de Worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Bell pepper strips

¼

Tomato paste

125 g

Chestnut mushrooms

¾ teaspoon

Ground paprika

85 g

White long grain rice

50 g

Organic crème fraîche

3.75 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Red wine vinegar

Nutrition Values

Calories680 kcal
Energy (kJ)2844 kJ
Fat30 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate85 g
Sugar12 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein15 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 75 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, paprikareepjes en champignons 6 - 8 minuten met het paprikapoeder. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Saus maken
3

Voeg de tomatenpuree en worcestershiresaus toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut. Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon door het geheel. Laat 3 - 4 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Hak de bladpeterselie grof. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten over de rijst en garneer met de peterselie.