Vegetarische Thaise balletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

0.13 stuk(s)

Rode peper

¼ bosje(s)

Bosui

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

100 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix met wittekool

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2239 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7 g
Vezels2.1 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 °C (of 190 °C voor een heteluchtoven). Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Leg de Thaise balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze gedurende 12-15 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven (zonder te wachten tot de oven helemaal is voorverwarmd). Verwijder de pitjes uit de rode peper en hak hem fijn. De peper is erg pittig, dus doseer deze naar smaak en houd hier rekening mee als er kinderen mee-eten. Scheid het witte en het groene deel van de lente-ui. Hak de twee delen afzonderlijk fijn. Hak de kruiden fijn.

Beginnen met bakken
2

Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Verhit de helft van de sesamolie en de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan. Bak hierin het witte deel van de lente-ui, de rode peper, de gember en de helft van de knoflook 2-3 minuten. Voeg de groentemix toe en bak het geheel gedurende 7-10 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

De noedels koken
3

Meng intussen ½ el pindakaas en ½ el sojasaus met de rest van de knoflook en de sesamolie in een kommetje. Voeg 1 el water per persoon toe en meng goed door. Kook de noedels gedurende 2 minuten in de pan. Giet goed af. Blus de inhoud van de wok af met ½ el wittewijn- of rijstazijn per persoon. Voeg vervolgens de noedels en de pindasaus toe aan de wok. Verhit het geheel 1-3 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
4

Serveer de noedels en de groenten in diepe borden of kommen. Leg de Thaise balletjes erbovenop. Bestrooi met het groen van de lente-ui, de gomasio en de fijngehakte kruiden.