Vegetarische tuna melts met zure room en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische tuna melts met zure room en mais

Vegetarische tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte vegetarische tonijntopping en frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse uitvinding die wat weg heeft van onze tosti - maar dan met vegan tonijn, mais en gesmolten cheddar. De perfecte comfortfood!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mais in blik

½ blik(ken)

Vegan tonijn

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

25 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Mesclun

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)520 kcal
Energie (kJ)2175 kJ
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels7.4 g
Eiwitten26 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af.
  • Snipper de ui en snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de vegetarische tonijn met de mais, zure room en de helft van de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Broodje beleggen
2
  • Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg met de vegan tonijnsalade en verdeel de geraspte belegen kaas erover.
  • Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
  • Meng de komkommer en overige ui met de dressing.
  • Meng vlak voor serveren de mesclun met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de vegetarische tuna melts over de borden.
  • Serveer met de salade.