Vegetarische vissticks met krieltjessalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische vissticks met krieltjessalade

Vegetarische vissticks met krieltjessalade

met tomaat, wortel en komkommer

Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

3 stuk(s)

Vegan vissticks

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

¼ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ tl

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2872 kJ
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers9 g
Vezels14.5 g
Eiwitten13.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Snijden
2

Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Snijd de citroen in partjes.

Vegan vissticks bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de vegan vissticks 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

Saus maken
4

Meng in een saladekom per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1 1/2 el mayonaise en 3/4 tl vadouvan (zie Tip). Breng ruim op smaak met peper en zout.

Tip: Vadouvan is vrij kruidig. Eet je dit gerecht met kinderen? Let dan goed op de dosering.

Krieltjessalade maken
5

Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, tomaat en bieslook toe aan de saladekom en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade en de vegan vissticks over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.