Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 gram
Verse bieslook
¼ stuk(s)
Citroen
3 stuk(s)
Vegan vissticks
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)
¼ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
Tomaat
½ tl
[Plantaardige] roomboter
2 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Snijd de citroen in partjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de vegan vissticks 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.
Meng in een saladekom per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1 1/2 el mayonaise en 3/4 tl vadouvan (zie Tip). Breng ruim op smaak met peper en zout.
Tip: Vadouvan is vrij kruidig. Eet je dit gerecht met kinderen? Let dan goed op de dosering.
Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, tomaat en bieslook toe aan de saladekom en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.
Verdeel de krieltjessalade en de vegan vissticks over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.