Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
1 piece
Carrot
⅓ piece
[Persian] cucumber
5 g
Fresh chives
¼ piece
Lemon
3 piece
Vegan fish fingers
(Contains Tarwe May be present Mosterd, Soja, Gluten)
¼ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mosterd)
½ piece
Tomato
½ teaspoon
[Plant-based] butter
2 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Snijd de citroen in partjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de vegan vissticks 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.
Meng in een saladekom per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1 1/2 el mayonaise en 3/4 tl vadouvan (zie Tip). Breng ruim op smaak met peper en zout.
Tip: Vadouvan is vrij kruidig. Eet je dit gerecht met kinderen? Let dan goed op de dosering.
Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, tomaat en bieslook toe aan de saladekom en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.
Verdeel de krieltjessalade en de vegan vissticks over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.