Vegetarische vissticks met krieltjessalade
Vegetarische vissticks met krieltjessalade

Vegetarische vissticks met krieltjessalade

met tomaat, wortel en komkommer

Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Carrot

⅓ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh chives

¼ piece

Lemon

3 piece

Vegan fish fingers

(Contains Tarwe May be present Mosterd, Soja, Gluten)

¼ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mosterd)

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ teaspoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories686 kcal
Energy (kJ)2872 kJ
Fat37.8 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate68.2 g
Sugar9 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein13.7 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Snijden
2

Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Snijd de citroen in partjes.

Vegan vissticks bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de vegan vissticks 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

Saus maken
4

Meng in een saladekom per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1 1/2 el mayonaise en 3/4 tl vadouvan (zie Tip). Breng ruim op smaak met peper en zout.

Tip: Vadouvan is vrij kruidig. Eet je dit gerecht met kinderen? Let dan goed op de dosering.

Krieltjessalade maken
5

Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, tomaat en bieslook toe aan de saladekom en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade en de vegan vissticks over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.