Vegetarische wraps met groenten in hoisinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische wraps met groenten in hoisinsaus

Vegetarische wraps met groenten in hoisinsaus

met omeletreepjes, zoetzure komkommer en wortel

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Gezouten pinda's

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ei

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)649 kcal
Energie (kJ)2714 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers18 g
Vezels11.6 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Aluminiumfolie

Instructies

Sperziebonen koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan voor serveren.

Groenten snijden
2

Snijd de portobello's in smalle repen. Snijd de paprika in smalle repen. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de paprika, sperziebonen en portobello toe en bak 6 - 7 minuten. Voeg de hoisinsaus toe en verhit nog 1 minuut. Kluts ondertussen de eieren in een kom, voeg 1 tl sojasaus per persoon toe en meng met een vork door elkaar. Verhit de roomboter in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak per 2 personen 1 omelet. Snijd de mini-komkommer in blokjes. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunnen linten van de peen. Meng vervolgens de komkommer en peen in een kom samen met per persoon 2 el witte wijnazijn, 1 1/2 tl suiker, peper en zout.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Serveren
4

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven. Hak de pinda's fijn. Snijd de omelet in reepjes. Vul de tortilla's met de gebakken groenten en verdeel wat zoetzure komkommer en wortel erover. Besprekel de overige sojasaus erover en garneer met de pinda's. Serveer de overige zoetzure komkommer en wortel ernaast.