Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Green beans
3 piece
Mini tortillas
(Contains Wheat)
½ piece
Bell pepper
25 g
Hoisin sauce
(Contains Soy, Wheat, Sesame)
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
80 g
Portobello mushroom
½ piece
[Persian] cucumber
10 g
Salted peanuts
½ piece
Carrot
1 piece
Egg
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1.5 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water.
Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan voor serveren.
Snijd de portobello's in smalle repen. Snijd de paprika in smalle repen. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de paprika, sperziebonen en portobello toe en bak 6 - 7 minuten. Voeg de hoisinsaus toe en verhit nog 1 minuut. Kluts ondertussen de eieren in een kom, voeg 1 tl sojasaus per persoon toe en meng met een vork door elkaar. Verhit de roomboter in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak per 2 personen 1 omelet. Snijd de mini-komkommer in blokjes. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunnen linten van de peen. Meng vervolgens de komkommer en peen in een kom samen met per persoon 2 el witte wijnazijn, 1 1/2 tl suiker, peper en zout.
Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven. Hak de pinda's fijn. Snijd de omelet in reepjes. Vul de tortilla's met de gebakken groenten en verdeel wat zoetzure komkommer en wortel erover. Besprekel de overige sojasaus erover en garneer met de pinda's. Serveer de overige zoetzure komkommer en wortel ernaast.