Veggie gehakt in bladerdeeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie gehakt in bladerdeeg

Veggie gehakt in bladerdeeg

met romige zure-roomsaus en frisse salade van botersla

Verbeterd ingrediënt in je box! Het recept van ons bladerdeeg is verlaagd in zowel zout als verzadigd vet, zonder in te leveren op smaak en knapperigheid. Genieten maar!

Labels:
Veggie
Verbeterd ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Gele wortel

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Extra vierge olijfolie

½

[Plantaardige] melk

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3750 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten80.1 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels17.4 g
Eiwitten29.2 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd 1/2 bladerdeegrol per persoon af. Snijd elke rol bladerdeeg in 3 gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.
Snijden
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Surinaamse kruiden toe en bak 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Bladerdeeg vullen
3
  • Voeg 2/3 van de zure room en de helft van de peterselie en de helft van appel toe aan de pan met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep 2 el vulling op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork.
  • Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Serveren
4
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de overige zure room met de extra vierge olijfolie, mosterd en honing. breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de botersla, de wortel, de overige appelblokjes en de overige peterselie toe en roer goed door de dressing.
  • Serveer de bladerdeegpakketjes met de salade ernaast.