Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paarse wortel
3 stuk(s)
Little Willies van de Vegetarische Slager
(Bevat Soja, Tarwe Kan bevatten Selderij, Mosterd)
200 gram
Aardappelen
30 gram
Smokey tomatenketchup
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 el
Mosterd
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Wittewijnazijn
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot de aardappelpartjes goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan een kleinere portie aardappelpartjes of laat ze achterwege. Deze kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.
Snijd ondertussen het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Besmeer de driehoeken met de mosterd, maar zorg dat de randen vrij blijven.
Leg de Little Willies op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Bestrooi met het sesamzaad. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Rasp de wortel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Maak in een saladekom een dressing van de mayonaise en de wittewijnazijn. Meng de wortel en appel door de dressing. Voeg honing, peper en zout naar smaak toe en meng goed.
Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de aardappelpartjes, appel-wortelsalade en smokey tomatenketchup.