Veggie mini-worstenbroodjes met smokey ketchup
Veggie mini-worstenbroodjes met smokey ketchup

Veggie mini-worstenbroodjes met smokey ketchup

Little Willies niet beschikbaar! Kies een ander recept

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

1 piece

Apple

½ piece

Carrot

½ piece

Purple carrot

3 piece

Little Willies from the Vegetarian Butcher

(Contains Soy, Wheat May be present Celery, Mustard)

200 g

Potatoes

30 g

Smoky tomato ketchup

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4097 kJ
Calories979 kcal
Fat53 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate93.3 g
Sugar26.4 g
Dietary Fiber20 g
Protein21.8 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot de aardappelpartjes goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan een kleinere portie aardappelpartjes of laat ze achterwege. Deze kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken. 

Worstenbroodjes maken
2

Snijd ondertussen het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Besmeer de driehoeken met de mosterd, maar zorg dat de randen vrij blijven. 

Worstenbroodjes bakken
3

Leg de Little Willies op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Bestrooi met het sesamzaad. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Raspen
4

Rasp de wortel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing van de mayonaise en de wittewijnazijn. Meng de wortel en appel door de dressing. Voeg honing, peper en zout naar smaak toe en meng goed. 

Serveren
6

Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de aardappelpartjes, appel-wortelsalade en smokey tomatenketchup.