The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
1 piece
Apple
½ piece
Carrot
½ piece
Purple carrot
3 piece
Little Willies from the Vegetarian Butcher
(Contains Soy, Wheat May be present Celery, Mustard)
200 g
Potatoes
30 g
Smoky tomato ketchup
½ sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
1 tablespoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
White wine vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot de aardappelpartjes goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan een kleinere portie aardappelpartjes of laat ze achterwege. Deze kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.
Snijd ondertussen het bladerdeeg in 3 driehoeken per persoon. Besmeer de driehoeken met de mosterd, maar zorg dat de randen vrij blijven.
Leg de Little Willies op de korte kant van de driehoek en rol op. Bestrijk het laatste puntje met water zodat je het bladerdeeg goed dicht kunt plakken. Bestrooi met het sesamzaad. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Rasp de wortel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Maak in een saladekom een dressing van de mayonaise en de wittewijnazijn. Meng de wortel en appel door de dressing. Voeg honing, peper en zout naar smaak toe en meng goed.
Serveer de vegetarische worstenbroodjes met de aardappelpartjes, appel-wortelsalade en smokey tomatenketchup.