Veggie picadillo met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie picadillo met linzen

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Linzen

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

10 gram

Rozijnen

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)467 kcal
Energie (kJ)1955 kJ
Vetten20.44 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten44.92 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels10.98 g
Eiwitten19.58 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Wok

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Snijd de peterselie inclusief takjes grof.
Groenten stoven
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.