Veggie picadillo met linzen
Veggie picadillo met linzen

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Lentils

7.5 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

15 g

Olives & capers

10 g

Raisins

75 g

White long grain rice

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

⅓ pack

Chopped tomatoes

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories467 kcal
Energy (kJ)1955 kJ
Fat20.44 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate44.92 g
Sugar24.4 g
Dietary Fiber10.98 g
Protein19.58 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Small Bowl
Wok

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Snijd de peterselie inclusief takjes grof.
Groenten stoven
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.