Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Zoete aardappel
150 gram
Bloemkool
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
45 gram
Bulgur
⅕ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Sultana rozijnen
30 gram
Mesclun
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Biefstukpuntjes
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
150 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de zoete aardappel in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halfverwege om. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng alle groenten in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten mee in de oven. Schep halverwege om.
Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur los daarna los met een vork.
Snijd de pruimtomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de pruimtomaat en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de feta en houd apart. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstukpuntjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat? Een van de groenten is bloemkool - een bron van calcium, kalium en vitamine C.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta en pompoenpitten. Leg de biefstukpuntjes erbovenop.
Tip: Deze maaltijd bevat per portie meer dan 50% van de ADH vezels. Dat is voornamelijk te danken aan de bulgur en de groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.