Veggie + protein - Gele rijst met kip en spinazie-kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Gele rijst met kip en spinazie-kokoscurry

Veggie + protein - Gele rijst met kip en spinazie-kokoscurry

Met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

0.51 tl

Gemalen kurkuma

150 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Cashewnoten

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

100 gram

Gekruide kipfiletreepjes

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1191 kJ
Energie (kcal)285 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten11.2 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels9.6 g
Eiwitten5.8 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kipfiletreepjes toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook (zie TIP).

Tip: De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestandsdelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Spinazie scheuren
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp. Serveer met het gebakken ei.