Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen, een zilte kaas die niet smelt tijdens het bakken.

Allergenen :
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

70 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Paprika

85 gram

Volkoren couscous

40 gram

Sultana rozijnen

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)566 kcal
Energie (kJ)2368 kJ
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten14.6 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels6.4 g
Eiwitten22.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Smaakmakers voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie Tip). Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Snijden en wellen
2

Snijd de paprika in reepjes (zie Tip). Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Paprika bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tip: Couscous is van volkorenmeel. Dit bevat in vergelijking met bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer vitamine E, B2 en... zie fun facts

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika en de merguezworstjes ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen (zie TIP).