Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen, een zilte kaas die niet smelt tijdens het bakken.

Allergens:
Almonds
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh coriander

½ piece

Lime

70 g

Halloumi

(Contains Milk)

1 piece

Bell pepper

85 g

Wholewheat couscous

40 g

Sultanas

2 piece

Beef merguez sausage

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories566 kcal
Energy (kJ)2368 kJ
Fat42.9 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate14.6 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein22.9 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Smaakmakers voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie Tip). Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Snijden en wellen
2

Snijd de paprika in reepjes (zie Tip). Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Paprika bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tip: Couscous is van volkorenmeel. Dit bevat in vergelijking met bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer vitamine E, B2 en... zie fun facts

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika en de merguezworstjes ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen (zie TIP).