Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken. Zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
0.17 zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
½ stuk(s)
Prei
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Eieren, Tarwe)
250 ml
Zoutarme groentebouillon
1.25 el
[Plantaardige] roomboter
1.25 el
Bloem
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de prei in dunne ringen.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in
3 - 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten (zie Tip). Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af: 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Voeg de gedroogde rozemarijn, het kipgehakt en de preiringen toe aan de saus in de hapjespan. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas, 2 el water per persoon (zie Tip) en peper en zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar.
Tip: Als de saus nog vrij dik is, voeg dan nog 1 el water persoon toe.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen (zie Tip) en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.
Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.