Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

met feta, avocado en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

85 gram

Parelcouscous

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

30 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2417 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten13 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels7.2 g
Eiwitten13.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en snijd de verse koriander fijn.        
  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie Tip).                  

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Worst bakken
2
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Verhit een koekenpan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 8 minuten garen. Draai regelmatig om.
Salade mengen
3

• Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Leg de varkensworst op de parelcouscous. Verkruimel de feta erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten.