Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra
Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

met feta, avocado en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

2.5 g

Fresh coriander

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

½ piece

Lime

85 g

Giant couscous

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Pork sausage with lemon & thyme

30 g

Lamb's lettuce

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories578 kcal
Energy (kJ)2417 kJ
Fat50.7 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate13 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein13.7 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en snijd de verse koriander fijn.        
  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie Tip).                  

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Worst bakken
2
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Verhit een koekenpan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 8 minuten garen. Draai regelmatig om.
Salade mengen
3

• Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Leg de varkensworst op de parelcouscous. Verkruimel de feta erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten.