Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

met avocado en feta en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

2 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)819 kcal
Energie (kJ)3429 kJ
Vetten69.5 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten13.7 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels7.5 g
Eiwitten31.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. 
  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
Koken en bakken
2
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen vervolgens uit. Snijd de verse koriander fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur.
  • Bak de varkensworstjes, afgedekt, in 8 – 10 minuten rondom bruin.
  • Verhit in een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Deze varkensworstjes zijn nieuw in jouw box. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.

Salade mengen
3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Serveer met de varkensworstjes.