Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

met avocado en feta en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

85 g

Giant couscous

½ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

2 piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Lamb's lettuce

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories819 kcal
Energy (kJ)3429 kJ
Fat69.5 g
Saturated Fat21.8 g
Carbohydrate13.7 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein31.6 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. 
  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
Koken en bakken
2
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen vervolgens uit. Snijd de verse koriander fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur.
  • Bak de varkensworstjes, afgedekt, in 8 – 10 minuten rondom bruin.
  • Verhit in een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Deze varkensworstjes zijn nieuw in jouw box. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.

Salade mengen
3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Serveer met de varkensworstjes.